Nya heta retrotrenden på Söder: slå sina barn med björkris

Foto: Ɱ / Wikimedia Commons

SÖDER Trendkänsliga föräldrar på Södermalm har börjat slå sina barn med björkris. Den nya hippa ekovänliga retrotrenden startades av ett par miljömedvetna föräldrar på Hornstull och har nu spridit sig till att även utföras på skolorna i Stockholms mest progressiva stadsdel. – Att slå sina barn med björkris är ett ekologiskt hållbart sätt att ge dom små liven det stryk dom förtjänar, säger en skäggig art director från SoFo.

Att aga sina barn med björkris var verkligen superpoppis förr i tiden. Nu har den hederliga gamla traditionen återigen fått fäste och blivit en retrotrend bland coola, hippa och modemedvetna föräldrar på Södermalm.

– Att slå sina barn med björkris är ett ekologiskt hållbart sätt att ge dom små liven det stryk dom förtjänar, säger en skäggig art director från SoFo.

Han tillägger att han och hans fru brukar återanvända björkriset till BDSM, vilket verkligen visar hur miljömedveten han är.

– Varför använda läder när man kan använda björkris? Det är inte bara ekovänligt, det rispar också asskönt mot skinkorna, säger han och får stånd under samtalet.

Vidare ifrågasätter han dom som använder läderpiskor för att slå sina barn.

– Man kan verkligen ifrågasätta moralen hos såna människor, är det verkligen etiskt att använda läderpiska för att slå sina barn? Björkris är ju så mycket mer miljövänligt, säger art directorn.

Flera kändisar som Camilla Läckberg, Mia Skäringer och Alex Schulman har gjort inlägg på Instagram under hashtagen #vigillarbjörkris, med filmer på när de agar deras barn med björkris och en uppmaning till alla andra föräldrar att också göra det. Även Greta Thunberg skriver på Twitter att en omställning till björkris är det enda som kan rädda planeten och att hon tvingat sina egna föräldrar att bara använda björkris på henne i framtiden.