Nya uppgifter: bilbränderna anlades som klimatkompensation för skogsbränderna

Källa: Wikimedia Commons

SVERIGE Efter bilbränderna i västra Sverige under veckan har många spekulerat vilka som låg bakom dåden och varför. Nu har nya uppgifter kommit fram till Polisen att bilbränderna i själva verket anlades som klimatkompensation för skogsbränderna under sommaren. – I nuläget finns det inget bevis för att det inte kan ha rört sig om en jättelik klimatkompensation, säger en talesperson för polisen, som föredrar att vara anonym.

Den senaste tiden är det bilbränderna i västra Sverige som dominerat debatten, vem som låg bakom dem och varför dem anlades. Enligt nya uppgifter till polisen kan de som anlade bränderna i själva verket ha varit miljörättsaktivister, som ville klimatkompensera för de skogsbränder som skett under sommaren. Enligt polisen är de nya uppgifterna mycket intressanta.

– I nuläget finns det inget bevis för att det inte kan ha rört sig om en jättelik klimatkompensation, säger en talesperson för polisen, som föredrar att vara anonym.

Enligt uppgifterna ska miljörättsaktivisterna sedan ha betalat ungdomar i förorten för att genomföra dessa dåd, eftersom de själva bara vet hur man gör upp eld med pinnar och stenar, vilket har visat sig vara en mycket ineffektiv metod när det handlar om att anlägga bilbränder i massomfattande skala. Däremot ska man ha varit väldigt noga med att bränderna anlades med kravcertifierad, ekologisk bensin.

Alla tycker däremot inte det känns lika troligt att bilbränderna anlades av miljörättsaktivister. Däribland Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin, som på Twitter hävdar att så inte kan ha varit fallet.

– Miljörättsaktivister skulle aldrig fått för sig att bränna bilar, just nu bränner vi bara broar med villiga samarbetspartners, skriver Fridolin.