Nyversion på gång av Charlies Änglar – ’änglarna’ spelas uteslutande av män

Originaluppsättningen av Charlies Änglar från 1977. Bild: Wikimedia Commons

HOLLYWOOD När den kom ut på 70-talet var tv-serien Charlies Änglar en av dom första produktionerna att introducera kvinnliga actionhjältar till Hollywoodscenen. Efter seriens slut gjordes två filmer i början av 2000-talet med samma karaktärer och nu står det klart att en tredje film kommer ut senare i år, fast den här gången med uteslutande män i huvudrollerna. ”I originalet såg vi hur Charlies Änglar använde sin kvinnliga sexualitet för att lura manliga bovar. I den här filmen kommer änglarna använda sin manliga sexualitet för att lura kvinnliga bovar”, säger filmens regissör, som föredrar att vara anonym.

Charlies Änglar var en tv-serie som kom ut under 70-talet och handlade om tre kvinnliga agenter som tillsammans löste brott och slogs mot skurkar åt den mystiske Charlie, en man vars ansikte vi tittare aldrig fick se. I början av 2000-talet kom sedan två filmer baserade på serien med Lucy Liu, Cameron Diaz och Drew Barrymore i huvudrollerna, och nu står det klart att ytterligare en film kommer baserad på serien, den här gången med enbart män i huvudrollerna.

– Av någon anledning har vi sett en tydlig underrepresentation av män i feminina actionhjälteroller, nu blir det ändring på det!, säger filmens regissör, som föredrar att vara anonym.

Huvudrollerna som Charlies Änglar kommer i den här filmen spelas av John Goodman, Daniel Day-Lewis och R. Kelly. Regissören klargör också att de manliga änglarna kommer att bryta mot den heteronormativa mansrollen, genom att äta mycket choklad, vara emotionella och istället för sin styrka använda sin sexualitet på ett manipulativt vis för att på så sätt besegra bovarna.

– I originalet såg vi hur Charlies Änglar använde sin kvinnliga sexualitet för att lura manliga bovar. I den här filmen kommer änglarna använda sin manliga sexualitet för att lura kvinnliga bovar. Bland annat så kommer John Goodmans karaktär vid ett tillfälle skicka dickpics via Snapchat till några kvinnliga skurkar som blir så upphetsade att de inte märker hur Daniel Day-Lewis smyger sig på bakom och tar deras vapen med kattliknande reflexer, säger regissören.

Charlie spelas av kvinna

Samtidigt som änglarna spelas av killar så kommer Charlie spelas av en kvinna, inför vem de tre änglarna kommer känna ett kraftigt moderkomplex. Filmens antagonist kommer också spelas av en kvinna, en ondsint dominatrix som kommer göra sitt yttersta för att bryta ner de tre männens självkänsla genom att twittra om hu fula och värdelösa de är. Antagonistens namn är Lara Zarsson.

– Lara Zarssons plan är att bygga ett kraftfullt vapen som ska göra alla män radikalt könsneutrala och Charlies Änglar är de enda som kan stoppa henne, säger regissören.

Filmens premiär är planerad till den internationella mansdagen, den 19 november i år.