Palmegruppen: ”Vi hade ett mordvapen, men det visade sig vara en leksakspistol”

Presskonferensen. Bild: Skärmdump Svt Play

PALMEMORDET Under Palmegruppens presskonferens igår pekades Stig Engström ut som den misstänkte mördaren. Många var dock besvikna över att Palmegruppen inte presenterade någon teknisk bevisning. Nu kommer förklaringen. – Vi hade ett mordvapen, men när vi provsköt med det visade det sig vara en leksakspistol, säger chefsåklagare Krister Petersson.

Igår meddelade Palmegruppen att man lägger ner den 34 år långa mordutredningen på statsminister Olof Palme. På presskonferensen presenterade man Stig Engström, den så kallade ”Skandiamannen”, som huvudmisstänkt. Men eftersom Engström varit död sedan år 2000 ansåg man att man inte kunde fortskrida utredningen.

Inför presskonferensen var svenska folket fett taggade på mordvapen, och många blev sjukt besvikna när utredarna inte kunde presentera något sådant. Nu förklarar chefsåklagare Krister Petersson varför inget mordvapen kunde presenteras.

– Vi hade ett mordvapen som tillhörde Stig Engström, men när vi provsköt med det visade det sig vara en leksakspistol. Först då upptäckte vi att den var gjord av plast, och att det stod ”Toys R Us” på den, säger Petersson.

Enligt Petersson var det vid det laget inte aktuellt att byta spår i utredningen.

– Vi tänkte: fuck it, det har gått 34 år, vem pallar fortsätta med den här skiten? Inte jag i alla fall, säger Petersson.

Palmegruppens spaningsledare Hans Melander håller med Petersson.

– Nu säger vi att det är Stig Engström och då får det vara Stig Engström. Där med basta, säger Melander.

På frågan hur han kan vara så säker på att det är Engström utan någon teknisk bevisning ryter Melander till.

– Mordvapen hit och mordvapen dit… Lägg ägg! Jag säger ju att vi har löst det för tusan, säger Melander.

En som är besviken över de framlagda bevisen är Leif GW Persson.

– Det begriper väl vilken dåre som helst att man inte kan skjuta någon med en plastpistol, det är fullständigt omöjligt. Inte ens jag kan göra det och då är ju jag ändå bäst i hela världen, säger GW.

 

 

Om du uppskattar Folkhemseliten får du gärna swisha en slant till oss på 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.