Provsmakare sågar Polarbröds senaste brödlimpor: ”smakar bränt”

Qirille / CC BY-SA 4.0

MAT Polarbröds senaste nybakade brödlimpor toksågas av flertalet kända provsmakare. Kritikerna menar att brödet är svart som natten och smakar bränt. Företaget skyller på att hela fabriken känner sig utbränd.

Den svenska brödtillverkaren Polarbröd har det inte lätt. Företagets senaste nybakade brödlimpor totalsågas av flera av varandra oberoende tyckare, som inte är nådiga med sin kritik.

– Brödet smakar bränt och är svart som ett jävla rövhål. Gör om gör rätt, säger kändiskocken Leif Mannerström, en av provsmakarna av brödet.

– Det är mer aska än bröd egentligen. Det här kan inte ens jag äta, och då äter jag ändå det mesta, säger TV-profilen Edward Blom, som var tvungen att spä ut brödet med 500 gram smör.

I ett pressmeddelande menar företaget att man tar åt sig kritiken och jobbar på det. Samtidigt låter man meddela att många anställda känt sig utbrända senaste tiden och därför glömt ugnarna på. Nästa sats nybakat bröd kommer dock vara ”on fire”, avslutar man pressmeddelandet med.

 

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till oss på 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.