Putin backar Esbjörn – inleder militär operation mot Ebbas hus

Vladde, Ebbis och Esbis. Bild: Kreml.ru CC BY 4.0 / Franki Fouganthin CC BY-SA 4.0 / Faksimil Youtube

NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER

Den ryska invasionen av Ukraina fortsätter. Men i veckan kom en mycket viktigare nyhet ut: Esbjörn Bolin, 82, fortsätter sin kamp mot Ebba Busch.

Efter att ha fått avslag i hovrätten kom i onsdags beskedet att den outtröttlige fajtern överklagar sin egen förlikning med KD-ledaren till Högsta domstolen.

– I will never give up, I will never surrender, säger Esbjörn till Folkhemseliten.

Och till sin hjälp har han inte vem som helst. Samtidigt som ärendet behandlas av HD har Rysslands president Vladimir Putin meddelat att han backar Esbjörn i kampen mot Ebba.

– Idag inleder jag och Esbjörn en militär operation mot Ebbas hus. Syftet är att återta huset till dess rättmätige ägare Esbjörn och att avnazifiera Kristdemokraterna, säger Putin i ett tv-sänt tal från Kreml, där även Esbjörn medverkar.

Sedan operationen inleddes har emellertid de esbjörnska styrkorna stött på patrull. Bland annat har man inte haft råd att tanka sina pansarvagnar på grund av Sveriges svinhöga bränslepriser, vilket inneburit soppatorsk. Därtill har motståndet från det kristdemokratiska försvaret varit starkare än väntat.

Dessutom har Ebba Busch vunnit omvärldens stöd genom motiverande videor på Twitter där hon i militärkläder står utanför huset hon köpte från Esbjörn och manar till motstånd.

– Slava kristdemokrati! säger Ebba i videon och understryker att hon aldrig kommer lämna huset.

Filmerna har gjort Ebba omåttligt populär och fått flera Twitter- och Facebookanvändare att lägga till en kristdemokratisk logga i sin profilbild.

Esbjörn å andra sidan har inte fått mycket sympati. Istället har flertalet sanktioner riktats mot hans äldreboende och han har dessutom stängts ute från det svenska betalningssystemet SWISH.

Han kan heller inte medverka i några internationella idrottsturneringar, vilket innebär att hans tilltänkta deltagande i Parkour-VM under sommaren ställs in.

Invasionen från Esbjörn har också lett till en alltmer högljudd debatt om Nato.

– Vi måste gå med i Nato nu, annars kommer ingen vi inte att få någon hjälp om Esbjörn väljer att angripa oss, säger moderatledaren Ulf Kristersson.

Kan inte försvaret skydda landet mot en 82-årig gubbe?

– Nej, de är alldeles för gay.

Stöd Folkhemseliten genom att swisha valfri summa till 123 357 41 00, så bidrar du till faktagranskande fejknyheter. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.