Regeringen vill förbjuda ordet ’Svennebanan’: ”Reducerar svensken till en frukt”

Foto: Public Domain / Riksdagen

POLITISKA PRIORITERINGAR

Ordet ’svennebanan’, som används för att trycka ner och diskriminera svenskar, bör förbjudas. Det meddelade regeringen i en extrainsatt presskonferens under torsdagen.

– S-B-ordet är ett mycket kränkande ord som reducerar svensken till en frukt. Men jag är ingen frukt. Jag är en människa, säger justitieministern och svensken Morgan Johansson.

Vilket sammanhang som s-b-ordet sägs i spelar ingen roll för justitieministern.

– Om man använder s-b-ordet hjälper man till att normalisera en rasistisk diskurs där svensken förminskas till någonting ätbart. Dessutom brukar ju bananer ofta mosas och användas i smoothies som tillreds i en sylvass mixer vilket får mig osökt att dra paralleller till Stockholms blodbad där svenskar halshöggs av dansken, säger den tunnhårige halvdvärgen Morgan.

Mogge Justice, som justitieministern också kallas, tycker dessutom att det är väldigt problematiskt att använda b-ordet för att hänvisa till den avlånga gula frukten med samma namn. Han tycker man kan använda andra ord istället.

– Kalla det kolonialmaktsfrukt istället! säger Mogge Justice.

Justitieministern kritiseras av flera tyckare på Flashback som menar att han och regeringen inskränker yttrandefrihet och att ”det alltid har hetat svennebanan”.

Utöver det har flera boomers startat Facebookgrupper där man uttrycker ett kraftfullt motstånd till att kalla bananer för kolonialmaktsfrukt.

Sedan finns det också de som tycker det är viktigt att understryka att bananer egentligen är ett bär och att det är fel att kalla det för frukt. Dessa människor saknar både liv, anställning och framtidsutsikter.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.