Ryssland avbryter invasionen efter Arlas beslut: ”Inget krig utan Kefir”

Foto: Kremlin.ru CC BY 4.0 / Arla

SANKTIONER SOM FUNKAR

I veckor har omvärlden satt in sanktioner för att stoppa Rysslands brutala invasionskrig mot Ukraina. Men än så länge har ingenting funkat. Fram till nu.

Så fort Arla meddelade att man slutar sälja Kefir avbröt Vladimir Putin genast kriget.

– Kefir är A och O för att våra trupper ska kunna genomföra militäroperationen. Förutom som mat använder vi också filen som bränsle till våra pansarvagnar och som salva för sårade soldater. Inget krig utan Kefir, säger den ryske presidenten.

Han fortsätter med en vädjan:

– Trots att vi uppfann den själva är vi för dumma för att göra egen Kefir utan måste importera den från Sverige eller Danmark. Därför är Arlas beslut förödande. Snälla, ge oss mer Kefir!

Efter det ryska beskedet drabbas Arla av storhetsvansinne.

– Det här innebär att vi har all makt i världen. Vi kan göra vad vi vill, säger Arlas vd Peder Tuborgh och skrattar sedan ett mycket ondskefullt ”muahahaha”-skratt.

Kort därefter lägger den danske vd:n upp ett timmes långt tal på Facebook. I talet framhåller han att Skånemejerier i själva verket alltid har varit en del Arla och att det var Vladimir Lenin som hittade på Skånemejerier. Vidare påstår han att Skånemejerier styrs av nazister som bedriver folkmord på dansktalande skåningar.

– Därför inleder jag nu en speciell militäroperation för att denazifiera Skånemejerier, säger Tuborgh i talet.

Läs även: Pärleros startar insamling till folk som drömt att de varit ukrainska soldater

STÖD FOLKHEMSELITEN!!!

Bra fejkjournalistik kräver resurser! Swisha valfri summa till 123 357 41 00, så bidrar du till vår oseriösa faktagranskning och opålitliga nyhetsförmedling.

Oliver, oansvarig utgivare på Folkhemseliten.se