Sanna Marin sågas efter festfilmerna: ”Politiker ska vara fula och tråkiga”

Marin och Mjölgänget.

”MJÖLGÄNGET”

Finlands statsminister Sanna Marin sågas till fotknölarna av den politiska oppositionen. Detta efter att filmer spridits på regeringschefen där hon festar loss med sina vänner.

– Politiker ska vara fula och tråkiga och ingen ska vilja lyssna på vad vi säger. Därför ser vi mycket allvarligt på Sanna Marins skönhet och festande, säger den finska oppositionsledaren Muminpappan till Folkhemseliten.

Ska man inte få unna sig lite?

– Jo, men jag unnar mig genom att öva in tråkiga politiska floskler, läsa detaljplaner, äta mandelkubb, dricka ekologiskt te…

Folkhemseliten somnar sedan under Muminpappans beskrivning och slår huvudet i bordet. När Folkhemseliten vaknar med en bula i pannan tittar han på oss fylld av entusiasm.

– Det är precis den där effekten vi vill ha på människor! utropar han glatt.

Efter spridningen av festfilmerna har Sanna Marin hamnat i blåsväder. Bland annat syns hon i en film dansa romantiskt med en annan man än sin make och i en annan kallar hennes kompisgrupp sig för ”mjölgänget”, där mjöl har tolkats som en synonym för kokain.

Men Sanna Marin intygar att det inte finns något skumt med namnet.

– Vi kallar oss Mjölgänget eftersom en vän till oss, den hederligt arbetande familjefadern Pedro, brukar bjuda alla på vitt colombianskt vetemjöl varje gång vi festar. Det är 100 procent rena varor som han brukar importera helt lagligt till landet genom en kondom i röven, säger statsministern.

Läs även: Finlands nya tuffa integrationskrav – invandrare tvingas basta för medborgarskap

Läs även: Mikael Persbrandts semmeltips: ”Byt ut florsockret mot kokain!”

STÖD FOLKHEMSELITEN!!!

Bra fejkjournalistik kräver resurser! Swisha valfri summa till 123 357 41 00, så bidrar du till vår oseriösa faktagranskning och opålitliga nyhetsförmedling. Se också till att dela och sprid Folhemseliten till vänner och bekanta.

Oliver, oansvarig utgivare på Folkhemseliten.se