Skjutne advokaten anlitad som advokat åt snubben som sköt honom

Norra Mälarstrand, Kungsholmen. Bild: Wikimedia Commons

SVERIGE Kändisadvokaten som blev skjuten i sitt hem på Kungsholmen i fredags förmiddag har börjat jobba igen. Redan nu har han antagit sitt första uppdrag sen skjutningen, som försvarsadvokat åt snubben som sköt honom. – Ibland är jag faktiskt ganska oskön så jag kan förstå varför man vill skjuta mig, säger advokaten till sin klients försvar.

Tidigt på fredagen blev en känd advokat skjuten i sitt hem på Kungsholmen i Stockholm. Trots flertalet skott klarade sig advokaten och redan på måndagen tog han sig an sitt första rättsfall efter dådet, som försvarsadvokat åt precis den snubbe som sköt honom.

– Ibland är jag faktiskt ganska oskön så jag kan förstå varför man vill skjuta mig, säger advokaten till sin klients försvar.

Advokaten tillägger också att han innan skjutningen kallade sin klient för en massa otrevliga saker som ”klåpare”, ”fähund”, ”lymmel” och ”styltbralla”.

– Jag får verkligen ta och fucking skärpa mig, säger advokaten angående sitt beteende.

Bevisen mot skytten är mycket stark men advokaten menar att händelsen har överdrivits och att det mesta av blodet han förlorade kom från att han ”ramlade i trappan” och ”råkade gå in i en dörr” tidigare under dagen.

Inför rättegången har många ifrågasatt att advokaten tagit sig an fallet och menar att det ligger en intressekonflikt däri, men det är inget som advokaten håller med om.

– Det där är inget problem, jag är verkligen ultraprofessionell, säger advokaten till Folkhemseliten.