Slavägare i Libyen tar ställning mot rasismen – säljer numera bara vita slavar

Foto: Luca Galuzzi / CC BY-SA 2.5

SLAVBRANSCHEN En woke slavägare i Libyen har fått nog av vår rasistiska samtid. I ett modigt ställningstagande väljer han nu att bara sälja vita slavar, för att kompensera för svarta afrikaners överrepresentation inom slavindustrin.

I Libyen har en woke slavägare bestämt sig för att göra ett kraftigt ställningstagande mot rasismen. Hädanefter kommer slavägaren bara att sälja vita slavar, i ett försök att kompensera för den fullständiga dominans av svarta afrikaner som tidigare funnits inom industrin.

– Ingen inom slavindustrin har velat jobba med mångfaldsfrågor. Det har gjort att vi hamnat i en situation där alla bara försöker få så hög vinst som möjligt utan att ta ansvar för de rasistiska strukturerna som finns inom branschen, säger slavägaren.

Till slut kände slavägaren att han själv måste göra något. På egen hand tog han initiativ till uppropet #SlaveownersForDiversity, för att en gång för alla få slut på det systematiska förtrycket inom slavbranschen.

– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det här initiativet visar att även slavägare kan verka för en bättre värld där också vita får chansen att göra rätt för sig som slavar.

Enligt slavägaren finns det enormt utbredda fördomar om vita slavar bland andra slavägare.

– Man brukar säga att vita slavar är bortskämda och bara klagar på dåligt wi-fi och tjatar om semesterveckor, men det där är ett sånt jävla generaliserande. När det kommer till slavar ska man se till individen, inte hudfärgen.

Slavägaren hyllas nu som en hjälte på sociala medier. CNN kallar honom för ”slavbranschens Martin Luther King”, och frågar sig om inte Joe Biden borde anmäla honom som sin vicepresidentkandidat.

 

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till oss på 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.