Svenonius om krisen i förlossningsvården: ”Spädbarn är ändå överskattade”

Iréne Svenonius och en överskattad bebis. Foto: Frankie Fouganthin CC BY-SA 4.0 / Public Domain

SVAR TILL ALLA HATARE

De senaste veckorna har kritiken varit skarp mot det moderata finansregionrådet Irene Svenonius. Detta efter ett upprop från barnmorskor i Region Stockholm som vittnar om en ohållbar situation i förlossningsvården.

Nu svarar Svenonius på alla haters därute.

– Varför ska jag slösa resurser på förlossningsvården när jag kan spendera skattepengar på dyra personalfester istället? frågar sig Svenonius, varpå Folkhemseliten inte kommer på något bra svar.

Om barnmorskorna inte trivs på deras arbetsplats tycker Svenonius att de borde söka nytt jobb, kanske som strippor på politikernas personalfest.

– Jag har erbjudit striptease på alla personalfester, men det tackar de andra politikerna nej till. Kanske kan barnmorskorna göra det istället.

Hon fortsätter:

– Spädbarn är ändå överskattade. De gråter och bajsar på sig och suger tutte. Sälj dem till Kina vet jag! säger moderathaggan och skrattar gott.

Bebisar är inte särskilt gulliga heller, menar Svenonius.

– Koalaungar är mycket gulligare.

Hur ska man få de här jävla barnmorskorna att hålla käften?

– Tejpa igen truten på dem och deplattformera dem från Facebook!

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.