Sveriges vaccindoser förstörda – Tegnell halkade på bananskal och tappade allt i marken

Anders Tegnell during the daily press conference outside the Karolinska Institute.

SVERIGE Sveriges vaccindoser är förstörda. När statsepidemiolog Anders Tegnell skulle lasta av den första leveransen coronavaccin råkade han halka på ett bananskal och tappade allt vaccin i marken. – Nedrans otur, säger Tegnell om händelsen.

Den 27 december var tanken att Sverige skulle påbörja vaccineringen av sin befolkning mot corona. Men så blir inte fallet.

När första leveransen vaccindoser kom på annandagen var Anders Tegnell där för att lasta av dem. Statsepidemiologen sa då att han kunde bära allt själv eftersom han har ”fett starka biceps”.

Men när Tegnell skulle lasta av vaccinet råkade han trampa på ett bananskal, halkade och tappade alla vaccindoser i marken som helt sonika krossades framför hans ögon.

– Nedrans otur, säger Tegnell om händelsen.

Tegnell menar också att bananskalet kan ha placerats strategiskt på platsen av någon av hans hatare.

– Det är många som vill fucka med mig, säger Tegnell.

För regeringen var bananskalsincidenten droppen. På sin hemsida meddelar man att man tänker offra Tegnell i Midvinterbloten – en fornnordisk högtid där människor ibland offrades för att bota missväxt i landet.

– Nu har han satt sin sista potatis, säger statsminister Stefan Löfven om statsepidemiologen.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.