Tegnell och den tyske journalisten löser sin dispyt: går MMA-fajt till döden

Anders Tegnell. Bild: faksimil Svt Play

SVERIGE Statsepidemiologen Anders Tegnell och den tyske journalisten Christian Stichler har utbytt en hel del obekväma blickar under Folkhälsomyndighetens senaste pressträffar. Nu har de båda gentlemännen bestämt sig för att lösa sin dispyt genom att gå en MMA-fajt till döden. Tegnell säger att han ska skydda våra äldre från tyska journalister och att det inte får bli någon spridning av tyska journalister på äldreboenden.

Under Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferenser har den tyske journalisten Christian Stichler, mer känd som ”den tyske journalisten”, blivit ett återkommande inslag. Den senaste tiden har det blivit allt mer tydligt att vår statsepidemiolog Anders Tegnell inte gillar tysken. Anledningen är att Stichler ställer svåra frågor och inte är lika snäll och behaglig som svenska journalister. Därför har nu Tegnell utmanat Stichler på MMA-fajt till döden, för att lösa dispyten en gång för alla.

– Det är min roll att skydda våra äldre från tyska journalister och se till att det inte blir någon spridning av tyska journalister på våra äldreboenden, säger Tegnell till Folkhemseliten.

De båda kombattanterna har redan börjat hajpa fajten och störa sin motståndare genom shittalk. Bland annat har Tegnell upprepat ramsan ”Christian Stichler, dummare än Hitler”. Stichler vill inte vara sämre och har kontrat med att kalla Tegnell för Tengil och anklagat honom för att släppa lös draken Korona på svenska folket. Han har också kallat Tegnell för bondlurk och glasögonorm.

I fajten kommer alla medel vara tillåtna, förutom hostattacker för då kan man ge någon corona.

– Vi vill bara mörda varandra, inte bidra till smittspridningen, säger Tegnell.