Tegnell om de som vittnar om trängsel i Stockholms uteliv: ”riktiga golbögar”

Anders Tegnell. Bild: faksimil Svt Play

SVERIGE Under helgen vittnades det om flera restauranger och krogar som inte följde myndigheternas nya regelverk och lät folk sitta och beställa bäst de ville. Nu kommenterar Anders Tegnell de människor som vittnat om dessa företeelser. – Där snackar vi riktiga golbögar, säger statsepidemiologen till Folkhemseliten.

I helgen vittnade flera stockholmare om trängsel i huvudstadens uteliv, med fullsmockade klubbar och restauranger trots de hårda restriktionerna. Nu svarar Anders Tegnell alla dem som gett sina historier om ett fullsatt uteliv.

– Fy fan vilka fjollor. Där snackar vi riktiga golbögar, säger statsepidemiologen i ett officiellt uttalande till Folkhemseliten.

Tegnell berättar också att han själv var ute och festade hela natten då han bland annat slogs mot dörrvakter, drog flera linor, kvaddade en snutbil och raggade upp en riktigt sjysst brud med feta lökar.

– Vi gick hem till mig och bazzade till soluppgången, fetnajs asså, säger Tegnell.

Tegnell stör sig dock på alla golare som han menar förstör hans game.

– Hur ska jag kunna fortsätta haffa gäris när det rullar runt en massa golbögar?, frågar sig Tegnell och föreslår en slutgiltig lösning på golbögsproblemet.

Statsminister Stefan Löfvén håller med statsepidemiologen och tillägger att det måste göras något åt allt golande.

– Det är viktigt att vi som samhälle skickar signalen att det inte är okej att gå runt och vara golbög, säger Löfvén.