Tegnell om folk som får biverkningar av vaccinet: ”Riktiga veklingar”

Foto: Skärmdump SVT / Johannes Jansson CC BY 2.5 dk

SVERIGE Många har klagat på biverkningar från Astra Zenecas vaccin, som enligt vissa ska orsaka blodproppar. Anders Tegnell tycker dock inte att man ska bry sig om dessa ”svaga individer”. – Det finns faktiskt något som heter naturligt urval, säger statsepidemiologen.

Flera har rapporterat om biverkningar i form av blodproppar från Astra Zenecas vaccin. Anders Tegnell ser dock inte problemet med det hela. Enligt honom dessa människor skylla sig själva.

– Det här rör sig om mycket svaga individer med dålig genuppsättning. Det finns faktiskt något som heter naturligt urval, säger statsepidemiologen.

Han har också en uppmaning till alla dem som gnäller över biverkningar:

– Får man en blodpropp kan man försöka att lösa upp den med Mr Muscle. Och om det inte funkar är det bäst att hålla käften.

– Ta er i kragen era veklingar! avslutar han sedan.

Stefan Löfven håller med sin statsepidemiolog.

– Den här regeringen har valt att outsourca allt ansvar till Folkhemseliten så om ”Tengis” säger att ni är veka så är ni det, säger statsministern.

– Att gå runt och få biverkningar av det här vaccinet som vi väntat så länge på är helt oacceptabelt. Skärp er! tillägger han sedan.

Lena Hallengren håller också med.

– Det var dom där töntarna man mobbade på skolgården, säger Hallengren om personer med biverkningar.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.