Tegnell om hösten: ”viktigt att vi fortsätter hålla två centimeters avstånd”

Anders Tegnell. Bild: faksimil Svt Play

CORONA Smittspridningen av covid-19 har stannat av i Sverige jämfört med i våras, och någon kraftig andravåg har än så länge inte sköljt över landet. Trots det måste vi enligt Anders Tegnell fortsätta ta Folkhälsomyndighetens rekommendationer på allvar. – Det är viktigt att vi fortsätter hålla två centimeters avstånd till varandra, säger Tegnell.

Hösten är här men pandemin är ännu inte över. Och även smittspridningen i Sverige har stannat av jämfört med i våras, så betyder det enligt statsepidemiologen Anders Tegnell inte att det är läge att slappna av och sluta lyssna på FHM:s rekommendationer.

– Jag vet att det är gay men det är viktigt att vi fortsätter hålla två centimeters avstånd till varandra, säger Tegnell.

Det är dock många som inte följer FHM:s rekommendationer om två centimeters avstånd. Enligt uppgifter till Folkhemseliten var det i helgen flera barbesökare på Söder som satt bredvid varandra på två millimeters avstånd.

– Riktigt kefft beteende. Dom borde åka på däng, säger statsepidemiologen.

Tegnell medger också att det själv varit jobbigt att hålla två centimeters avstånd i sommar, speciellt när han pökar med sin wifey. Däremot har det varit väldigt lätt att följa rekommendationerna med hans svärmor, som han gärna håller ännu längre avstånd till.

– Den kärringen håller jag på två kilometers avstånd, säger Tegnell med ett väldigt patriarkalt skratt och ger sedan Folkhemselitens intervjuare en high five.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.