Tegnell om privatfester: ”bara okej om jag är bjuden”

Bild: Frankie Fouganthin / CC BY-SA 4.0

CORONA I veckan blev det uppmärksammat att Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch deltagit i en privatfest där man inte tagit hänsyn till FHM:s rekommendationer. Nu kritiserar Anders Tegnell KD-ledarens partajande. – Privatfester är bara okej om jag är bjuden, säger Tegnell.

I veckan blev det uppmärksammat att KD-ledaren Ebba Busch deltagit i inte mindre än två privata föreställningar den senaste tiden trots den ökade smittspridningen i landet. För detta har hon fått löpa gatlopp i sociala medier, där väldigt många människor låtsats vara väldigt upprörda.

Nu uttalar sig statsepidemiologen Anders Tegnell KD-ledarens beteende.

– Privatfester är bara okej om jag är bjuden, allt annat strider mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Tegnell.

Vidare utvecklar Tegnell att han är kung på dansgolvet och att det därför borde vara en självklarhet att bjuda honom.

– Brudarna blir alldeles våta när dom ser mig göra mina dansmoves med skjorta och pullover. Jag får mer gussar än DiCaprio, säger Tegnell.

Statsminister Stefan Löfvén kritiserar även han Ebba Busch.

– Det är inte bara oansvarigt att festa utan Tegnell eftersom det strider mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är också oansvarigt eftersom han i så fall inte kan tillfredsställa alla singelkvinnor på festen, säger statsministern, som också påpekar att Busch numera är singel och därför borde veta bättre.

Löfvén bekräftar också bilden av Tegnell som partykungen.

– Han är vad jag skulle en riktig ”party beast”. Dessutom är han en womanizer och en riktigt bra wingman: allt man vill ha när det är fekke, säger Löfvén.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.