Tegnell om Sveriges avvikande strategi: ”dom andra länderna är CP”

Anders Tegnell. Bild: faksimil Svt Play

CORONA SVERIGE I kampen mot corona har Sverige utmärkt sig med sin rejält avvikande strategi som vissa länder kritiserat för att vara allt för slapphänt. Nu förklarar Anders Tegnell varför Sveriges hantering av viruset skiljer sig från andra nationers. – Det är dom andra länderna som är helt jävla CP, säger Tegnell.

I världens försök att hålla antalet coronasmittade nere har Sverige utmärkt sig för en strategi som skiljer sig väldigt mycket från andra länders. Utländska experter har kritiserat Sverige för att vara för slappa i sin hantering av viruset, men nu slår statsepidemiolog Anders Tegnell tillbaka och hävdar att det inte är oss det är fel på.

– Det är dom andra länderna som är helt jävla CP, säger Tegnell till Folkhemseliten.

Tegnell tillägger att alla vetenskapliga undersökningar tyder på att Sverige är ”betydligt mindre mongo”, vilket är varför vi väljer en annorlunda strategi.

– Allvarligt talat: har ni varit i andra länder eller? Människorna där är ju fucking mongon. Det är därför dom har så kromosomfria samhällen, säger Tegnell.

Folk i andra länder vänder sig dock emot statsepidemiologens beskrivning. Däribland Finlands president Sauli Niinistö, som menar att Tegnell blandar ihop äpplen med päron.

– Vi finnar är inte mongon, vi är alkisar, säger Niinistö.

Även Norges statsminister Erna Solberg ställer sig kritisk Tegnells påstående.

– Det finns ingenting CP med Norge, jag blir faktiskt riktigt arg, säger Solberg och försöker låta arg men låter lika töntig som alla andra norrmän.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen sluddrar sedan något obegripligt på danska och bevisar därmed att åtminstone alla danskar är mongon.

 

Om du gillar Folkhemseliten kan du stödja oss via Swish 1233574100 eller bli Patreon.