Tegnell om varför han är emot munskydd: ”det är inte tillräckligt fashion”

Anders Tegnell. Bild: faksimil Svt Play

SVERIGE I många länder är munskydd ett krav från myndigheterna för att man ska få lämna hemmet, men i Sverige har det inte ingått i Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Nu svarar Anders Tegnell varför. – Munskydd är inte tillräckligt fashion, säger Tegnell.

I flera länder har munskydd blivit ett krav från myndigheter för att man ska få gå ut på gator och torg. Sverige har dock tagit en annan approach där munskydd inte ingår i Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Nu berättar Anders Tegnell varför.

– Munskydd är inte tillräckligt fashion, det passar inte till de flesta outfits, säger Tegnell.

Vidare förklarar Tegnell att han aldrig skulle ha munskydd med den outfiten han har på sig.

– Jag brukar ha skjorta med fashiondesigned pullover på. Skulle jag ha munskydd till det skulle jag se helt CP ut, säger statsepidemiologen.

Vice statsepidemiolog Anders Wallensten håller helt med sin chef.

– Fashion handlar om att framhäva sina finaste drag, och Anders har verkligen en superfin mun. Hade han täckt för den skulle han genast bli mindre kattig och inte kunna haffa lika många gäris, säger Wallensten om Tegnell.

Slutligen ger Tegnell ett tips till alla dem som tycker att munskydd hjälper mot smittspridningen.

– Om man nu vill skydda munnen så är det bättre om man har heltäckande burka på sig. Det är åtminstone ett statement, och fashion handlar väldigt mycket om statement, säger Tegnell.