Telefonförsäljare kommer på ny jättebra säljstrategi: ”om du inte köper tar jag livet av mig”

Säljaren under arbetstid. Bild: Privat.

TELEMARKETING En 30 år gammal telefonförsäljare som gett upp på livet har kommit på en ny jättebra strategi för att bättra sin säljstatistik. Istället för att övertyga kunden med bra argument säger telefonförsäljaren till kunden att ”om du inte köper det jag erbjuder så tar jag livet av mig”. Sedan införandet av strategin har han sålt på hundra procent av samtalen.

En 30-årig, livstrött telefonförsäljare som säljer abonnemang av chokladmuffins har kommit på en ny briljant idé för att bättra sina säljsiffror. Istället för starka argument så säger han bara till kunden att han tänker ta livet av sig om den inte köper vad han har att erbjuda. Än så länge har säljaren en 100-procentig säljstatistik sedan han började tillämpa taktiken.

– För mig är det en win-win situation: om kunden köper så tjänar jag pengar och om kunden inte köper så slipper jag jobba vidare som telefonförsäljare, säger telefonförsäljaren.

Säljaren tillägger att det ibland inte räcker med ett hot via telefon utan att man måste gå ännu längre för att ro hem kunden.

– En gång var det en kund som sa att han inte trodde på mig och då ringde jag honom på FaceTime istället och riktade en revolver mot min tinning. Då var han plötsligt väldigt angelägen om att köpa, säger säljaren.

På företaget Muff de la Choco där telefonförsäljaren jobbar erbjuder man två olika abonnemang: antingen 50 muffins i veckan till en månatlig kostnad på 349 kr, eller 500 muffins i månaden till en månatlig kostnad på 549 kr. Bindningstiden är på 12 år.

Sedan säljaren började öka sina siffror har också antalet diabetiker ökat i Sverige med 20 procent. Och med den nya strategin har han även lyckats sälja till folk som redan har diabetes, en målgrupp som företaget tidigare haft väldigt svårt att nå.

– Häromdagen sålde jag till Peter Jidhe och han har ju redan diabetes. Nu har han ännu mer diabetes, säger säljaren.

Även säljarens chef är mycket nöjd med sin anställdes nya strategi.

– Det är fint att se att han går in för jobbet tvåhundra procent. Han säljer som om det vore på liv och död! säger säljchefen, som rekommenderar sina övriga anställda att tillämpa samma strategi.

– Än så länge har de också en 100-procentig säljstatistik! Förutom två då som gick bort förra veckan, säger chefen.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.