Thorsten Flinck försökte sälja sin njure på Sergels Torg – ingen ville köpa

Bild: Wikimedia Commons

SVERIGE Thorsten Flinck försökte under natten till lördagen sälja sin njure på Sergels Torg i Stockholm. Enligt flera samstämmiga rapporter var det dock ingen som ville köpa och auktionen lades därmed ner.

Natten till lördagen försökte den kände skådespelaren Thorsten Flinck sälja sin njure på Sergels Torg i Stockholm. Enligt rapporter ska Flinck ha påbörjat auktionen kl 02.00 vid startpriset 500 000 kronor efter att ha hört från en polare om en snubbe i Bangladesh som sålde sin för liknande summor, men ska sedan under nattens gång ha sänkt priset tills det slutligen landade på 50 kronor plus en kebabrulle innan han 03.45 tröttnade och stängde auktionen. Därmed skedde en prissänkning på nästan 1000 % inom loppet av 1 timme och 45 minuter.

– Det har nog aldrig hänt tidigare att värdet på en konsumentvara störtdykt så dramatiskt inom loppet av en så kort period, säger Mats Gustavsson, docent i nationalekonomi på Handelshögskolan.

Enligt de källor som Folkhemseliten talat med var Thorsten nära att sälja sin njure till serben Bogdan klockan 03.27 när priset låg på 200 spänn, men att Bogdan inte var redo att sträcka sig över 20 kronor och att affären därmed uteblev. Interaktionen dem emellan ska ha varat i 15 sekunder.

När Folkhemseliten får tag på Thorsten Flinck säger han sig ha noll minne av händelsen, men tror att hans njure sitter där den ska om inte hans rumskamrat, ’Bulten’, snott den under natten.

– Han tar alltid saker som inte är hans att ta, säger Thorsten Flinck och muttrar.