Ung man utsatt för brutal diskriminering – fick inte tävla på Solvalla trots att han identifierar sig som häst

Bild: Solvalla, Wikimedia Commons. Licens: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Magic_Tonight_wins_Elitloppet_2015.jpg

SVERIGE En stor skandal briserar i dag inom svensk hästsport då Folkhemseliten kan avslöja att en ung man som identifierar sig som häst i höstas blev nekad att tävla på Solvalla. Mannens ärende har nu blivit upplockat av åklagare som inlett en förundersökning. – Det är helt obegripligt att min klient inte får vara med och tävla när han både identifierar sig som häst och dessutom har en rejäl jävla hästkuk, säger åklagaren till Folkhemseliten.

Folkhemseliten kan nu avslöja att en ung man blev utsatt för brutal diskriminering i höstas, då han förbjöds från att tävla på Solvalla trots att han identifierar sig som häst. Mannen har nu fått sitt ärende upplockat av åklagare som inlett en förundersökning i fallet.

– Det är helt obegripligt att min klient inte får vara med tävla när han både identifierar sig som häst och dessutom har en rejäl jävla hästkuk, säger åklagaren, som föredrar att vara anonym, till Folkhemseliten.

Den 20-åriga mannen, som föddes som människa men identifierat sig som häst sedan ett halvår tillbaka bestämt sig för att vara häst, anmälde sig tidigt i höstas under namnet ’Rainbow Fuckface’ för att få tävla i V75. Därmed blev han också den första hästen någonsin att själv anmäla sig till tävlingen, men trots det blev han utesluten från allt tävlande med den mycket fobiska och diskriminerande motiveringen: ”Du är ingen riktig häst.”

– Min klient hade inte bara varit den första hästen att anmäla sig själv till en tävling, han hade också varit den första hästen att tävla utan kusk. Men nu missar Solvalla den här unika möjligheten att skriva historia på grund av sina ultrakonservativa värderingar. Vilka är dom att säga vem som är häst eller inte?, säger åklagaren.

Varken Stockholms Travsällskap som äger Solvalla eller ATG som äger V75 har än så länge uttalat sig i fallet. Däremot har Svenska Ridsportförbundet kommit med ett uttalande att de bara är beredda att acceptera den unge mannen som häst om han är redo att idka älskog med en brunstig hingst. Åklagaren tycker det är ett löjligt uttalande.

– Bara för att man identifierar sig som häst behöver det inte betyda att man gillar att ligga med hästar, det där är en typisk fördom som vi som samhälle måste jobba aktivt emot.