VALGUIDEN: Det här vill Miljöpartiet, EGENTLIGEN

Bild: Wikimedia Commons

Inte bestämt dig för vad du ska rösta på än? Lugn. Sista veckan inför valet hjälper Folkhemseliten dig genom att kort summera vad varje parti vill göra med vårt samhälle. Det här är vad Miljöpartiet vill, EGENTLIGEN.

Likt Moses en gång befriade sitt folk från slavherrarna i Egypten planerar nu Gustav Fridolin att frigöra sina miljöpartistiska bröder och systrar från de slavliknande förhållanden de under fyra år genomlidit som grönt alibi till regeringen Löfvén. Gång på gång har miljöpartisterna fått göra avkall på vallöfte efter vallöfte och blivit totalt överkörda av sina röda kolonialherrar. Och om man klagat över sakernas tillstånd har man fått gå samma väg till mötes som den forne vice statsministern Åsa Romson, som numera slavarbetar på en socialdemokratisk bomullsplantage i svenska södern, helt utan kollektivavtal.

Partiprogram:

  • Lägga ner Självmordslinjen, eftersom en minskad befolkning leder till minskade utsläpp.
  • Betala ungdomar i förorten att bränna fler bilar som klimatkompensation för alla skogsbränder i sommar.
  • Införa ekologisk, genuscertifierad, HBTQ-vänlig sharia tillsammans med islamisterna i partiet.
  • Komplettera Alice Bah Kuhnke med en ministerroll till en annan gammal arbetslös programledare, Martin Timell.
  • Förbjuda bilbälten, eftersom en minskad befolkning leder till minskade utsläpp.
  • Hjälpa Gustav Fridolin att samla ihop ett stort antal ekollon till den stundande klimatapokalypsen. Från ekorrarna har han nämligen lärt sig att under apokalypsen är mannen med flest ekollon kung.
  • Hjälpa Gustav Fridolin att upprätta en fungerande handelsled med avskaffande av tullar och tillgång till EU:s inre marknad så han med frihet kan distribuera och sälja sina ekollon tills han slutligen byggt det mäktigaste företagsimperium världen någonsin skådat.