Varg fälld av tingsrätten för olovlig människojakt

Bild: Gary Kramer/Wikipedia

VÄRMLAND En varg fälldes igår av Värmlands tingsrätt för att ha idkat olovlig människojakt. Trots EU-förbud uppges vargen ha jagat flertalet människor och döms därför till femton dagsböter samt indragen jaktlicens. Framöver kommer vargen bara få äta gräs, växter och annan kaninföda.

En varg i de värmländska skogarna har fällts för olovlig människojakt. Trots förbud från EU och att det inte ens var jaktsäsong ska vargen ha jagat flertalet människor, och döms därför till femton dagsböter samt indragen jaktlicens av Värmlands tingsrätt. Därmed kommer vargen i framtiden få nöja sig med kaninmat.

Domen väcker starka känslor i vargsamhället där den värmländska vargstammen hyllar honom som en hjälte och protesterar mot domen på sociala medier, samtidigt som vargarna på Skansen menar att snubben fick vad han förtjänade och att han borde göra som dom och bli stockholmsvegetarian istället för att jaga människor. Kort efter domen utbröt tumult på Twitter där den värmländska vargstammen kallade skansenvargarna för jävla 08:or och sa att dom inte har rätt att uttala sig då dom inte behöver ha att göra med alla jobbiga värmlänningar som jagar deras älg, hejar på Färjestad och pratar som Mia Skäringer.

Människojakten är och förblir en splittrande fråga för vargarna och både den dömde vargen och hans advokat meddelar att man fått motta dödshot från människorättsaktivister. ”Hoppas du går samma öde till mötes som rödluvevargen” ska en aktivist ha sagt till advokaten, och refererar till ett känt fall där en varg blev brutalt mördad av en skogshuggare efter att ha ätit en flicka vid namn Rödluvan och hennes mormor.