Vinnaren av Nobelpriset i litteratur: Random snubbe som inte en jävel känner till

Mats Malm. Foto: SVT

PÅ KULTURFRONTEN INTET NYTT

Årets vinnare i Nobelpriset i litteratur går till en fett random snubbe som ingen vet vem det är. Det meddelade Svenska Akademien under torsdagen.

– Inte ens vi vet vem han är, säger Akademiens ständige sekreterare Mats Malm.

Varför fick han priset då?

Mats Malm rycker på axlarna.

– Någon måste ju få det.

Kulturjournalisterna har inte heller en aning om vem vinnaren är.

– Don’t know, don’t care. Däremot tänker jag skriva en massa krönikor där jag hyllar den där random nördens jävla skitböcker. Mest för att visa hur kulturellt bevandrad jag är inför mina läsare, säger DN:s kulturchef Björn Wiman och ger därefter ifrån sig en högljudd rap.

Har du ens några läsare längre?

– Nej, men ibland brukar jag lajva att jag har det.

Vidare erkänner Wiman att han egentligen inte är särskilt förtjust i böcker.

– Den enda boken jag gillar är Dassboken – resten är skräp. Jag tycker man borde anordna ett bokbål någon gång. På den punkten hade Hitler ändå en poäng. Sen hade han en del andra dåliga egenskaper. Till exempel var han vegetarian, säger kulturchefen.

Vill du att Folkhemseliten ska fortsätta sprida fejknyheter? I så fall får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.