Wolodarski påkommen med att kissa offentligt – kan ha avslöjats genom rysk signalspaning

Bild: Rikard Westman / Wikimedia Commons

SVERIGE Tidigt på måndagmorgonen blev Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski påkommen med att kissa offentligt i Humlegården i centrala Stockholm. Enligt uppgifter till Wolodarskis egen tidning kan han mycket väl ha avslöjats genom rysk signalspaning. – Eftersom det inte finns något bevis att det inte rör sig om rysk signalspaning, så är det mycket troligt att det är så, skriver DN i en osignerad ledare.

Det var 05.30 måndag morgon som Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski blev påkommen med att kissa offentligt i Humlegården i centrala Stockholm. Enligt vittnesmål ska tidningsmannen ha satt sig på huk och pinkat som en tjej mitt i morgonottan, innan polis tillsammans med väktare förde iväg honom från brottsplatsen. Wolodarski sitter nu häktad misstänkt för offentlig urinering, blottning samt urfjolligt beteende.

– Nog för att det är okej att sitta ner och kissa om man är hemma hos någon och inte vill pinka ner toaringen, men sitta ner och kissa utomhus, det tycker jag är lite väl bögigt, säger Gunvald Larsson, en av poliserna som förde DN:s chefredaktör från platsen.

Avslöjades genom rysk signalspaning?

Enligt polisen var det ett flertal vittnen, varav en väktare, som såg Wolodarski kissa som en tjej mitt i Humlegården, varpå polis kontaktades. DN köper dock inte polisens utsago och tror snarare att deras chefredaktör avslöjades genom rysk signalspaning.

– Kamrat Peter, vår store ledare, skulle aldrig vara så dum att låta någon bevittna honom utföra en sådan skamlig handling, därför är det mer sannolikt att han avslöjats genom rysk signalspaning. Eftersom det inte finns något bevis för att det inte är så, så är det mycket troligt att det är så, skriver DN i en osignerad ledare, där tidningen också ger en förklaring till varför deras chefredaktör kissade som en tjej 05.30 i Humlegården en måndagmorgon.

– Varje måndag sedan han blev chefredaktör har han pinkat som en liten flicka i Humlegården och aldrig blivit påkommen, det är hans guilty pleasure, skriver DN.

Planerar stämma staten

Wolodarski planerar nu att stämma staten på grund av sin borttappade foliehatt som han menar försvann under polisförhöret och som alla medarbetare på DN måste ha på sig under arbetstid. Vidare vill han gå till botten med hur svensk polis får sina uppgifter från ryska staten.

– This goes all the way to the top yo!, skriver han i ett sms till Folkhemseliten.

Kriminalkommissarie Gunvald Larsson tar dock lätt på Wolodarskis anklagelser.

– Om inte polisen hade tagit fast chefredaktörer som kissar som tjejer hade polisen inte skött sitt jobb, säger Larsson.