Ygeman hyllar sms-utskicket: ”Fett bra content”

Bild: Olaf Kosinsky / CC BY-SA 3.0

SVERIGE Under måndagen skickades ett sms ut till Sveriges alla hushåll för att be medborgarna att följa myndigheternas råd för att stoppa smittspridningen. Utskicket hyllas nu av digitaliseringsminister Anders Ygeman. – Fett bra content, säger Ygeman, som fascineras över hur snabbt det gått med teknologin.

I måndags skickades ett mycket omtalat sms ut till svenska folket där pöbeln uppmanades att följa Folkhälsomyndighetens råd och ta corona på allvar.

Sms:et sågades som poänglöst av många men som försvarar det är digitaliseringsminister Anders Ygeman, som är mycket nöjd med utskicket.

– Det här bevisar att även regeringen kan producera fett bra content, säger Ygerman, som beskriver sig själv som ”fittnöjd”.

Ygeman fascineras också över hur snabbt det gått med teknologin i offentlig sektor.

– I måndags skickade vi sms till hela Sveriges befolkning och i tisdags slutade vi använda fax på regeringskansliet och började skicka sånt här ”e-mail” istället. Enda nackdelen är att jag inte längre kan ta en bild av min röv i kopieringsapparaten och faxa till alla medarbetare som ett helkul skämt, vilket jag brukade göra varenda fredag. Men ändå – wow va fort det går! utbrister Ygeman.

Jack Werner, som tidigare drev Viralgranskaren, är även han imponerad av myndigheternas utskick.

– Det där sms:et gick så viralt att det nådde hela Sveriges befolkning. Främst för att man skickade det till hela Sveriges befolkning, men ändå: jag är djupt imponerad! Svinbra content! säger Werner.

Ygeman gläds åt berömmet.

– Som digitaliseringsminister är min främsta uppgift att producera riktigt bra content, och det har jag nu gjort! utropar Ygeman.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.