29-åring tycker folk är fruktansvärt fördomsfulla mot honom bara för att han har en svastika tatuerad i pannan

29-åringen. Bild: Privat.

FÖRDOMAR En 29-årig man tycker att hans omgivning behandlar honom fett orättvist. Till Folkhemseliten säger han att folk har sjukt mycket fördomar mot honom, bara för att han har en svastika tatuerad i pannan. – Bakom tatueringen finns det faktiskt en människa också, säger 29-åringen.

En 29-årig man från Skarpnäck är trött på att behandlas som skit. Till Folkhemseliten berättar 29-åringen att folk tittar snett på honom på stan och är fruktansvärt fördomsfulla när de träffar honom, bara för att han har en svastika tatuerad i pannan.

– Dom tror att dom vet hur jag är på grund av min tatuering. Men bakom tatueringen finns det faktiskt en människa också, säger 29-åringen.

Vidare menar 29-åringen att han haft oerhört svårt att få jobb, vilket enligt honom bara kan bero på hans panntatuering.

– Senast när jag sökte jobb på förskola sa rektorn att dom var intresserade, men sen när jag marscherade in till arbetsintervjun i min finfina bruna skjorta kollade hon konstigt på mig och jag märkte genast att hon var dömande. Efter tio minuter avslutade hon intervjun med orden ”vi hör av oss”. Men sen hörde hon aldrig av sig. Så oerhört kränkande!

Enligt 29-åringen kan nobben inte haft med hans kompetens att göra.

– Jag är en oerhört kompetent person, faktiskt lite av en övermänniska, säger 29-åringen.

Inte heller när 29-åringen försökt ta egna initiativ har det slutat bra för honom.

– För ett år sen ansökte jag till Stadsbyggnadskontoret om att få ett starta ett kafé i Stockholm med namnet ”Café Sieg Heil”, men fick aldrig något svar. Någon hade säkert berättat för dom om min tatuering. Vad hade det annars kunnat vara?

Ärendet är nu anmält till Diskrimineringsombudsmannen som ser mycket allvarligt på händelsen.

– Det är helt oacceptabelt att man inte ska bemötas med respekt bara för att man har en svastika i pannan. Vad är det för samhälle vi lever i egentligen? säger Diskrimineringsombudsmannen, som nu vill finna den ”slutgiltiga lösningen” på problemet.

29-åringen får också stort stöd på sociala medier, och inom Public Service har ett upprop bland medarbetarna startats för att fler personer med svastika i pannan bör bli representerade i ledningsgruppen.

– Det finns inte en enda chef på Public Service som har en svastika tatuerad i pannan. På så sätt speglar man inte hela Sveriges befolkning och människor med svastika i pannan känner sig inte sedda, säger komikern Kodjo Akolor, en av initiativtagarna till uppropet.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.