AfS partiledare Gustav Kasselstrand tvingas till timeout – uppges haft samröre med PK-fitta

Bild: Carl Ridderstråle/Wikimedia Commons

SVERIGE Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand tvingas till timeout på obestämd framtid. Anledningen är att Kasselstrand uppges haft samröre med en uttalad PK-fitta, vilket tydligt strider mot partistyrelsens riktlinjer. – Vi är väldigt besvikna på Gustav, det står tydligt i våra stadgar att vi har en nolltoleranspolicy mot samröre med PK-fittor, säger den tillförordnade partiledaren William Hahne.

Det relativt nystartade partiet Alternativ för Sverige skakas just nu av en stor skandal. Bakgrunden är att deras partiledare, Gustav Kasselstrand, uppges haft samröre med en uttalad PK-fitta, vilket tydligt strider mot partistyrelsens riktlinjer. I kölvattnet av anklagelserna har Kasselstrand tvingats till timeout från partiledarrollen på obestämd framtid.

– Vi är väldigt besvikna på Gustav, det står tydligt i våra stadgar att vi har en nolltoleranspolicy mot samröre med PK-fittor, säger den tillförordnade partiledaren William Hahne.

Enligt uppgifter till Folkhemseliten ska Kasselstrand under ett halvårs tid haft kontakt med PK-fittan och i deras konversationer via Facebook Messenger bland annat kommenterat: ”Haha, fett kul!”, på länkade klipp från Henrik Schyfferts stand up show samt själv länkat klipp från Malena Ernmans sommarprat.

Kasselstrand har än så länge varken bekräftat eller dementerat uppgifterna, och via ombud till Folkhemseliten meddelar han att han inte vill kommentera händelsen. William Hahne menar dock att bevisbördan mot hans partiledare är förödande.

– Hela situationen gör mig mörkrädd, jag trodde aldrig han skulle få för sig att länka till Malena Ernmans sommarprat, säger Hahne.

Anklagas även för att ha ätit falafel

Men samröre med PK-fittor är inte det enda Kasselstrand står anklagad för. En annan partikamrat uppger sig ha både bilder och videomaterial på hur Kasselstrand äter en falafel i pitabröd i stadsdelen Möllan i Malmö varpå han sedan gör tummen upp och utbrister: ”fett gott!” till förbipasserande. Incidenten har lett till att partiledaren i egna led fått det raljanta öknamnet Gustav Falafelstrand. Hahne tillbakavisar dock falafelincidenten som osann.

– Jag har pratat med Gustav om händelsen och han menar att det var köttbullar med rödbetssallad och inte falafel med ajvar som låg i pitabrödet. Sen har han bett om ursäkt för att han valde pitabröd istället för klassisk svensk tunnbrödsrulle, säger Hahne.

En internutredning kommer nu ske om Kasselstrands samröre med PK-fittan, varpå resultatet kommer ligga som underlag till ett beslut huruvida han anses lämplig att fortsätta som partiledare

Kommentarer är stängda.