Ann Linde om återvändande IS-kvinnorna: ”Varmt välkomna att bilda kalifat i Sverige”

Ann Linde och IS-kvinna. Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken CC BY-SA 2.0 / Youtube

KULTURFÖRENINGAR

I veckan återvände tre IS-kvinnor till Sverige från ett interneringsläger i Syrien. Detta efter att ha blivit hemskjutsade med hjälp av UD.

Vad de ska göra här är oklart. Men för utrikesminister Ann Linde är inte det någon större fråga.

– De är varmt välkomna att bilda kalifat i Sverige om de vill. I så fall är det givetvis fritt fram för dem att ansöka om kulturbidrag, säger Linde.

Men för att få kulturbidrag kommer det också att ställas krav.

– Om de bildar kalifat så är det viktigt att det blir ett inkluderande kalifat som jobbar med mångfaldsfrågor och släpper in HBTQ-personer. Men det ser jag inte som något större problem. Det är ju trots allt kvinnor vi pratar om och de är vana vid att krossa patriarkatet, säger Linde.

Hon fortsätter:

– Svenskar är så himla stela och tråkiga. Jag tror vi kan må bra av lite kalifat. Det är lite som när kebab och sushi kom till Sverige. Innan dess åt vi bara tråkig husmanskost.

Tycker du om Folkhemselitens fejk njuuuus? I så fall behöver vi din hjälp. Vi vill nämligen också köra coola bilar, dejta snygga modeller och äta skaldjur på Franska Rivieran. Men just nu får vi bara äta knäckebröd och makrill. För att stödja oss: swisha en slant till 123 357 41 00 eller bli Patreon. Glöm heller inte att sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta. Auf wiedersehen!