Anonym Pokémon-tränare misstänks för tjuvjakt: ”Måste fånga fler”

Den anonyme Pokémon-tränaren.

DJURPLÅGERI

En anonym ung ”Pokémon-tränare” misstänks för tjuvjakt, djurplågeri och grovt artskyddsbrott. Bland annat anklagas han för att ha hållit flera djurarter – varav vissa fridlysta – i fångenskap.

Han ska dessutom ha tvingat dem att slåss mot djur som tillfångatagits av andra så kallade ”Pokémon-tränare”, vilket i så fall utgör grovt djurplågeri.

– Den unge mannen tillfångatog djur i industriell skala världen över och höll dem sedan inlåsta i en liten boll som de knappt fick plats i. Så fort någon sa åt honom att coola ner det lite med tjuvjakten svarade han: ”Måste fånga fler”, som en riktig psykopat, säger polisofficeren Jenny, som var med vid gripandet av tränaren.

I sin ägo hade tränaren – vars namn börjar på A – bland annat en gul råtta som han påstod var elektrisk och kunde skjuta blixtar.

– Men i själva verket var det alltid A som sköt råttan med en elpistol, säger Jenny.

Tränaren kommer nu att genomgå rättspsykiatrisk undersökning. Detta eftersom han trodde att han kunde prata med den gula råttan, vars röda kinder tyder på att den har rabies.

– Det är mycket möjligt att även A har rabies, säger Jenny.

Men det är inte bara tjuvjakt och djurplågeri som Pokémon-tränaren anklagas för. Därtill ska han vid upprepade tillfällen ha misshandlat ett par och deras gemensamma katt, som hävdar att A utsatte dem för förföljelse.

– ”Team Rocket drar iväg igen”, tvingade han oss att säga medan han slog ner oss, säger paret och katten i ett gemensamt uttalande.

Läs även: Känd anka anklagad för sexuellt ofredande – ska ha blottat sig offentligt sedan 1934

STÖD FOLKHEMSELITEN!!!

Bra fejkjournalistik kräver resurser! Swisha valfri summa till 123 357 41 00, så bidrar du till vår oseriösa faktagranskning och opålitliga nyhetsförmedling. Se också till att dela och sprid Folkhemseliten till vänner och bekanta.

Oliver, oansvarig utgivare på Folkhemseliten.se