Arbetslös odugling ljuger om att han är autistisk för att få anställning av Samhall

Oduglingen. Foto: Privat / Twitter

En arbetslös odugling ljuger om att han är autistisk. Detta för att få anställning på Samhall, företaget som bara anställer funktionsnedsatta personer. Oduglingen har tidigare ljugit om att han haft Cerebral Pares, en släng av Downs och den mycket ovanliga diagnosen ”Tvättäkta mongo”.

En arbetslös odugling har vid upprepade tillfällen ljugit om att han är autistisk. Bakgrunden till lögnerna är att oduglingen vill få anställning på Samhall, det statsägda aktiebolaget som bara anställer folk med funktionsnedsättning.

Oduglingen avslöjades av en handläggare på Arbetsförmedlingen som genast misstänkte att han ljög om sin diagnos.

– Han kom in på kontoret helt utan propellerkeps och när vi bad honom upprepa alla avgångstider i tågtidtabellen så kunde han inte ens det. Slutgiltigt avslöjade vi honom att kasta ut tandpetare på golvet och bad honom att räkna dem. Det visade det sig att han inte kunde, säger handläggaren.

Utsagan om autism är inte den första lögnen som oduglingen torgfört. Tidigare har han även ljugit om att han haft Cerebral Pares, en släng av Downs och den mycket ovanliga diagnosen ”Tvättäkta mongo”.

Den enda personen i Sverige som har den bekräftade diagnosen ”Tvättäkta mongo” är influencern Abbe Blattelito.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.