Arbogakvinnan släpper gangsterrapalbum – blir nominerad till P3-Guldgalan

Foto: Svt

MUSIK Den notoriska Arbogakvinnan släppte i dagarna ett gangsterrapalbum. Där rappar hon bland annat om att sexuellt utnyttja ensamkommande afghaner och att mörda sin egen farsa. Den kvinnliga brottslingen hyllas nu på Aftonbladets ledarsida och blir nominerad i tre kategorier på P3-Guldgalan.

Johanna Möller, också känd som ”Arbogakvinnan”, blev 2018 dömd i hovrätten till livstids fängelse för mord och mordförsök på sina föräldrar. I tingsrätten blev hon också dömd för anstiftan till mord på sin make (men friades i hovrätten) och har tidigare anklagats för att sexuellt utnyttja ensamkommande afghaner med hot om utvisning.

Men karriären för en av Sveriges kändaste brottslingar tog inte slut för det. Nu gör Arbogakvinnan comeback i rampljuset. Den här gången som en av Sveriges hetaste gangsterrappare.

I dagarna släppte hon sitt debutalbum ”Bazza afghaner och krossa patriarkatet (bokstavligt)” som unisont har hyllats av kritikerna. I albumet sjunger hon i autotune om fadersmord och om att hota med indraget uppehållstillstånd för att få lite sex av afghaner samtidigt som hon spelar på världens bästa instrument: triangel.

Arbogakvinnan har dessutom rosats av Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima som kallar Johanna Möller för ”en av vår tids främsta samtidsskildrare” och tycker att hennes framgång är ett tecken på att mycket gott kommer från Arboga. Hon ser det också som mycket positivt att Arbogakvinnan krossar glasstaket för kvinnor både inom gangsterrappen och bland mördare, där det tidigare varit så oerhört mansdominerat.

Även Sveriges Radio hoppar på hyllningståget och har till följd av framgångarna nominerat Arbogakvinnan till tre priser på P3-Guldgalan. Priserna hon är nominerad till är årets artist, årets triangelspelare och årets patriarkatetkrossare. Den sistnämnda kategorin har inget med musik att göra men fördes in bara för att hylla Arbogakvinnan.

Det finns dem som tycker det är olämpligt att P3 spelar låtar av Arbogakvinnan och nominerar henne till priser. Arbogakvinnan har svarat dessa kritiker med att säga att hon inte är kriminell utan bara skildrar hennes samtid genom att rappa om de brott hon själv begår.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.