Asylsökande låtsades vara miljöpartist – fick permanent uppehållstillstånd

Foto: Tomislav Stjepic / Pressbild

SVERIGE En asylsökande man från Syldavien fick på fredagen permanent uppehållstillstånd och eget boende tilldelat av staten. Detta efter att han påstått sig vara miljöpartist. En närmare undersökning visar dock att syldaviern inte alls är miljöpartist utan snarare sverigedemokrat.

En asylsökande man från Syldavien, som vi kan kalla för ”Niko”, blev på fredagen tilldelad permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Niko hade befunnit sig i Migrationsverkets förvar i flera månader där han uppgett sig vara utsatt för politisk förföljelse och levt under hot om dödsstraff i hemlandet. Men det var först när han påstod sig vara miljöpartist som han fick permanent uppehållstillstånd och eget boende från staten.

– Är man miljöpartist får direkt permanent uppehållstillstånd på humanitär grund, eftersom man då måste anses vara rejält jävla handikappad, säger migrationsminister Morgan Johansson.

En närmare undersökning visar dock att Niko inte alls är miljöpartist. Istället är han en trogen anhängare av Jimmie, vars Instagraminlägg han alltid brukar lajka och bland annat kommenterat ”Fuck Henrik Schyffert” och ”Ut med alla afghaner” på. Han har dessutom SD-loggan med på sin profilbild på Facebook.

I sitt försök att lura staten om sin miljöpartism har syldaviern gjort ett altare framför ett porträtt av Greta Thunberg i sin lägenhet. Han har dessutom satt upp klistermärken med texten ”Kärnkraft – Nej tack!” i sin lägenhet och ljugit om att han sopsorterar, när han i själva verket brukar göra som alla andra sverigedemokrater och slänga elskräp i naturen.

När Folkhemseliten berättar om syldavierns partisympatier för migrationsminister Morgan Johansson blir han bestört och menar att Niko måste utvisas omedelbums.

– I Sverige är vi redo att ta emot och ge socialbidrag till IS-krigare, människosmugglare, gangsters och klanledare med flera minderåriga fruar. Men om man är sverigedemokrat får man åka hem till sitt jävla skitland, säger Mogge.

I protest mot utvisningsbeslutet kommer Sverigevänner att genomföra en demonstration på Medborgarplatsen i solidaritet med alla syldavier. Initiativet togs av Kenth Ekeroth på Facebook under parollen ”Vi står inte ut!”, där tusentals personer uttryckt sin sympati för det 37-åriga ensamkommande barnet Niko.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.