Bangladesh – första landet någonsin att officiellt skita i klimatförändringarna.

BANGLADESH Under onsdagen blev Bangladesh det första landet någonsin att officiellt sluta bry sig om klimatförändringarna, ett beslut som föranleddes av långa diskussioner mellan regering och opposition. – Nu skiter vi i det här, säger premiärministern, som föredrar att vara anonym, i ett officiellt uttalande.

På tisdag natt svensk tid blev det klart att Bangladesh blir det första land att anta en officiell policy att ge blanka fan i klimatförändringarna, efter långa diskussioner mellan regering och oppositionspartier.

– Nu skiter vi i det här, säger premiärministern, som föredrar att vara anonym, i ett officiellt uttalande.

Beslutet togs efter påtryckningar från aktivistgrupper som Brownpeace, Avfallsskyddsföreningen och Palla Sopsortera, som länge lobbat för människors rätt att strunta i klimatet och chilla lite istället.

– Att tvingas bry sig om miljön riskerar att gå ut över andra intressen och tvinga dig ändra din livsstil. Det borde vara en mänsklig rättighet att ta ett chillpill och sluta bry sig om miljön, skriver Avfallsskyddsföreningen på sin hemsida.

Regeringens beslut möttes av jubel från befolkningen varav flera tog dig till landets gator och torg för att fira genom att gasa med bilen på tomgång. En som dock inte jublar över beslutet är Miljöpartiets ena språkrör Gustav Fridolin.

– Jag är ledsen men inte förvånad. Alla som haft med bangladeshianer att göra vet att dom är dåliga människor, skriver Fridolin på Flashback under aliaset GurraFritzl_93.