Berg försvarar missen: ”Sjukt svårt att träffa mål från det avståndet”

Marcus Berg. Foto: Rolandinho1 CC BY-SA 4.0

LÅNGA AVSTÅND

Under gårdagens EM-match mot Spanien som slutade 0-0 fick Marcus Berg ett jätteläge att avgöra matchen med öppet mål. Men anfallaren gjorde som han brukade och missade.

Berg har i efterhand fått kraftig kritik för missen. Nu försvarar han sig mot belackarna.

– Det är sjukt svårt att träffa mål från det avståndet. Det hade inte ens Messi kunnat göra, säger Berg, som stod 25 centimeter från målet.

– Hade jag bara stått en centimeter närmre hade jag kanske prickat rätt. Men från var jag stod är det i princip omöjligt, tillägger han.

Han tycker också att Alexander Isak – som fintade bort hela Spaniens försvar dessförinnan – hade kunnat servera en lite bättre passning.

– Inte konstigt att han blev utbytt, han kan uppenbarligen ingenting om fussball, säger målsumparen.

Alla håller dock inte med Berg om målmissen. En anonym användare på Flashback menar att anfallaren kommer att straffas för det missade drömläget.

– Nästa träning kommer jag beordra killarna att skjuta bollar rakt i pungen på honom, säger den anonyme användaren ”jAnnE_aNderZ00n” på Flashback.

STÖD OBEROENDE OCH FAKTAGRANSKADE FEJKNYHETER!!! Swisha till 123 357 41 00 eller bli Patreon. Glöm heller inte att sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.