Bojan, 41, har sålt majblommor för 3 miljoner kronor – efter näthat från Janne

Bojan och Janne. Bild: Anders Henrikson CC BY 2.0

JANNE ”KAREN” ANDERSSON

Bojan Djordjic, 41, har i skrivande stund sålt majblommor för över 3 miljoner kronor. Det gör honom till en rekordförsäljare av den svenska klassikern som går till välgörande ändamål.

De flesta har gett tummen upp och stöttat Bojans driftighet och initiativ. Men alla gläds inte åt hans framgång. Däribland förbundskapten Janne ”Karen” Andersson, som på måndagen loggade in på world wide web för sprida rasistiskt näthat mot Bojan.

”Åk hem din jävla serb. Vad representerar du egentligen?” kommenterade Janne en bild på sociala medier föreställande en jätteglad Bojan.

Förbundskaptenen fick därefter en kritikstorm riktad mot sig medan Bojans försäljning ökade i raketfart. Och på tisdagen påstod Janne i en intervju med Joakim Lamotte att hans konto blivit kapat och att det inte var han som skrivit kommentaren.

– Förmodligen är det en alban som gjorde det, sa han till Lamotte.

Därefter erkände han dock näthatet och bad om ursäkt vid en presskonferens.

– Jag är jättedålig. Det är jättedåligt. Det är mycket mycket dåligt, sa Janne på pressträffen.

Läs även: Janne och Bojan vänner igen: ”Kom överens om att båda ogillar kroater”

STÖD FOLKHEMSELITEN!!!

Bra fejkjournalistik kräver resurser! Swisha valfri summa till 123 357 41 00, så bidrar du till vår oseriösa faktagranskning och opålitliga nyhetsförmedling. Se också till att dela och sprid Folkhemseliten till vänner och bekanta.

Oliver, oansvarig utgivare på Folkhemseliten.se