Borgarkäring uppäten av sin chihuahua – flydde från handväskan och slukade matten hel

Bild: David Shankbone/Wikimedia Commons

ÖSTERMALM En borgarkäring i Östermalm blev igår uppäten av sin chihuahua. Den lilla byrackan flydde från sitt fängelse i käringens handväska och slukade matten hel, för att sedan själv dö i inre blödningar. Polisen varnar nu för att fler chihuahuor kan bli inspirerade att göra uppror mot sina mästare.

Det var igår eftermiddag som en chihuahua i en lägenhet på Kommendörsgatan i Östermalm i Stockholm flydde från sitt fängelse i handväskan och åt upp sin matte, en av polisen välkänd borgarkäring. Chihuahuan dog sedan av inre blödningar i sviterna av måltiden, då magsäcken inte var stor nog att rymma hela borgarkäringen. Enligt obduktionsrapporten ska byrackan dessutom ha kvävts av silikonet i borgarkäringens läppar.

– Precis som oss alla i dessa juletider verkar hundjäveln ha ätit mer än han tålde, men istället för för mycket julskinka blev det för mycket borgarkäring, säger en talesperson för polisen till Folkhemseliten.

Polisen varnar nu allmänheten för att fler chihuahuor kan komma att inspireras av historien och vända sig mot sina mästare.

– Det gäller att ha sin chihuahua i schack och se till att den inte nås av nyheten om det lyckade upproret, säger polisen.

Fallet med chihuahuan har också fått uppmärksamhet från flertalet djurrättsorganisationen, däribland PETA, som menar att det va oansvarigt av borgarkäringen att ha silikon i läpparna eftersom detta är farligt för alla djur som bestämmer sig för att äta upp sin ägare.

– Om man äger ett djur så måste man vara ansvarig nog att inte sätta silikon i kroppen ifall det skulle bestämma sig för att äta upp en, säger PETA i ett officiellt uttalande.