Börsmäklare får sparken – snortade inte kokain under arbetstid

Foto: Public Domain

DÅLIG ARBETSMORAL

En börsmäklare får sparken från Avanza. Anledningen är att han inte snortade kokain på kontoret, vilket fick ledningen att slutligen agera.

– Efter att ha kissat rent fem dagar i rad kände vi att det var nog. Ska man jobba här ska man dra ladd – annars kan man gitta, säger Avanzas vd Jordan Belfort.

Enligt Belfort har ledningen tagit sitt ansvar som arbetsgivare och vidtagit sociala insatser för att få nykteristen på rätt bana. Men ingenting har hjälpt.

– Vi har gjort flera interventions där alla på företaget berättat för honom hur tråkig han är när han är nykter och hur det påverkar hans omgivning negativt. Hela tiden bangar han när man kommer med helkul förslag som att besöka en nyöppnad bordell på Östermalm eller shotta Tequila och kasta dvärgar hela natten på en tisdag. Det gör att hans kollegor känner sig otrygga i hans närvaro och inte vågar prata öppenhjärtigt eftersom de är rädda för att han ska gola ner dem, säger Belfort.

Droppen som fick bägaren att rinna över var när torrbollen hoppade av tolvstegsprogrammet för att bli beroende av droger som företaget hade betalat för.

– Han hade precis kommit till det femte steget: att dra en lina från en prostituerad kvinnas rövhål, när han plötsligt sa ”nu vill jag inte mer” som en liten skolflicka och bangade ur. Då kände vi alla att det här går inte längre, uppger Belfort.

Den sparkade börsmäklaren får nu se sig om efter nytt jobb. Belfort tror att det kommer bli svårt för honom att stanna i branschen.

– Det finns ingen börsmäklare som vill anställa en grå och nykter jävla torrboll.

Vill du att Folkhemseliten ska fortsätta sprida fejknyheter? I så fall bör du swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.