Därför dödar corona fler män än kvinnor: ”hatar toxisk maskulinitet”

Bilder: Wikipedia / Creative Commons 4.0

CORONA Den senaste tiden har allt fler siffror pekat på att corona är dödligare för män än för kvinnor. Nu vet vi varför. Nya studier visar nämligen att covid-19 är en benhård radikalfeminist. – Det är alldeles uppenbart att det här viruset hatar toxisk maskulinitet, säger Anders Tegnell, som också refererar till viruset som ”en jävla feminazi”.

Statistiken på coronavirusets framfart visar att det är fler män än kvinnor som blir hårt drabbade av det. Nu har vi kanske fått reda på varför. Studier gjorda av forskare på Lunds Universitet visar nämligen att viruset är en benhård radikalfeminist.

Genom att systematiskt följa covid-19:s aktivitet på sociala medier, kunde forskarna snabbt se att viruset lajkat flera tweets av Kakan Hermansson, lagt upp selfies med rosa fittmössa på Instagram och skrivit statusen: ”Krossa patriarkatet!” otaliga gånger på Facebook. Efter att ha spårat virusets övriga Internetvanor kunde man också se att det beställt hem flera feministiska böcker från Adlibris, däribland Under det rosa täcket av Nina Björk och Bitterfittan av Maria Sveland. Statsepidemiolog Anders Tegnell tycker det är uppenbart vad viruset har för politisk läggning.

– Det är alldeles uppenbart att det här viruset hatar toxisk maskulinitet, säger Anders Tegnell.

När Folkhemseliten sedan frågar statsepidemiologen hur svenskar bör förhålla sig till de nya uppgifterna kollar han först oroligt runt omkring sig, sedan säger han:

– Jag tycker det här tyder på att det är dags för ett kulturskifte i hur vi ser på mansrollen, där vi slutar dra machoskämt i bastun, slutar manspreada i kollektivtrafiken, slutar mansplaina för att imponera på tjejer, slutar dricka bärs och kolla på hockey, slutar lära våra pojkar att vara några slags beskyddare och istället lär dom att prata om sina känslor och utmana maskulinitetsnormen. Så tror jag vi ska göra för att gå in i en post-patriarkal era där våra pojkar inte längre behöver oroa sig för corona.

Efter sin politiskt korrekta utläggning kollar han ännu en gång runt omkring sig för att försäkra sig om att ingen är i närheten. Sedan lutar han sig fram och viskar i intervjuarens öra:

– Fast egentligen hatar jag såna jävla feminazis!

Därefter ger Tegnell intervjuaren en manwink (en blinking som bara män kan göra) och tar sedan på sig en rosa fittmössa och skriker:

– Jag älskar mångfald!, så att inte coronaviruset ska ge sig på honom om det befinner sig i salen.

Ny skyddsutrustning

De nya forskningsresultaten har lett till att landstingen börjat tillverka ny skyddsutrustning för vårdpersonalen. Istället för de munskydd och visir som tidigare rekommenderats har man nu satt igång en massproduktion av rosa fittmössor, t-shirts med den feministiska venussymbolen och regnbågsflaggor, allt för att vårdpersonalen ska kunna skydda sig mot covid-19.

– Med den här utrustningen kommer personalen bli fucking ultratrygga, säger sjukvårdsdirektören för Region Stockholm Björn Eriksson.

På sociala medier har beskedet om coronavirusets politiska hållning fått blandade reaktioner. Flera profilerade feminister som Cissi Wallin, Zara Larsson, Linnea Claeson och Gudrun Schyman har hyllat viruset på Twitter för sina anti-patriarkala insatser och kallat det en sann feminist. Cissi Wallin skriver också att de kvinnor som dött till följd av covid-19 bara har varit patriarchal pleasers.

Kolumnisten Jonna Sima på Aftonbladet stämmer även hon in i hyllningskören och skriver att kritiken mot covid-19 är rasistisk.

– Det är uppenbart att en stor del av kritiken mot covid-19 har att göra med att det kommer från Kina, det hade inte alls fått lika mycket kritik om det varit en vit man, skriver Sima.

Hon tillägger sedan att när det kommer till mördande så har corona krossat ett glastak för rasifierade virus då det tidigare var något som bara vita män kunde hålla på med.

Corona har också fått utstå kritik för sina ställningstaganden. Bland annat har flera anonyma manskonton på Twitter kallat viruset för ”jävla feminazi” och ”feministfitta”. Även Paolo Roberto kritiserar corona på sin Instagram. Utöver det har också en Flashback-tråd skapats där en tidigare pojkvän, med användarnamnet ”Fredrik_Fittanen”, lagt upp hämndporr på viruset, med flertalet komprometterande bilder på corona.

– Corona är en jävla hora, skriver Fredrik_Fittanen i Flashback-inlägget.