Den heliga Anden åtalad – gjorde Jungfru Maria gravid utan att fråga om samtycke

Bild: John O'Neill/Wikimedia Commons

HIMLEN Den heliga Anden står åtalad misstänkt för sexuella övergrepp. Enligt anklagelserna ska han ha gjort Jungfru Maria gravid med Jesusbarnet, utan att fråga om samtycke. Nu väntar rättegång. – Vi avböjer att kommentera utan inväntar rättegångens utfall, säger Fadern och Sonen i ett gemensamt uttalande.

Den heliga Anden, den flummigaste bandmedlemmen av Treenigheten, har fått grova anklagelser riktad mot sig. Enligt uppgift ska han inte ha frågat Jungfru Maria om samtycke innan han gjorde henne gravid med Jesusbarnet, och därmed gjort sig skyldig till våldtäkt. Nu har åtal väckts och rättegång väntar. De övriga bandmedlemmarna vill än så länge inte kommentera rättsfallet.

– Vi avböjer att kommentera utan inväntar rättegångens utfall, säger Fadern och Sonen i ett gemensamt uttalande.

Uppgifter gör dock gällande att de övriga bandmedlemmarna är mäkta förbannade på Den heliga Anden och att bandet, som bildades i Konstantinopel år 381, nu riskerar att splittras. Det är rykten som kraftigt dementeras av Treenighetens Band Manager, Paulus.

– Dessa tre individer är för evigt kopplade till varandra genom ett heligt band och kommer aldrig att splittras, säger Paulus till Folkhemseliten.

Anklagelsen mot Den heliga Anden kom först ut i sociala medier, när Jungfru Maria namngav Den heliga Anden som hennes förgripare på ett Instagram-inlägg under hashtaggen #MeToo. ”Han kom som en tjuv om natten”, var orden som avslutade hennes inlägg.