Donald Trump tog MyHeritage-test – visade sig vara
 100 % schimpans

Källa: Gage Skidmore/Wikimedia Commons

USA Efter att tidigare ha avkrävt den demokratiska senatorn Elizabeth Warren på ett MyHeritage-test för att påvisa sitt indianska påbrå har nu även Donald Trump utfört ett likadant DNA-test. Resultatet visade att den amerikanske presidenten är 100 % schimpans. – Jag älskar schimpanser. Alla schimpanser jag känner är fantastiska människor, skriver Donald Trump på Twitter.

När den demokratiska senatorn Elizabeth Warren påstod sig ha indianskt ursprung krävde Donald Trump att hon skulle visa det genom ett så kallat MyHeritage-test, ett DNA-test som visar en persons etniska ursprung. Warren blev sedermera hånad då det visade sig att hennes andel indianblod var närmast obetydlig, men nu har även den amerikanske presidentens belackare fått artilleri i sina kanoner, då ett MyHeritage-test på den amerikanske presidenten visade att han är 100 % schimpans.

Presidenten själv säger sig dock inte ha några som helst problem med att vara schimpans, och tycker att fler borde våga komma ut ur garderoben som schimpanser.

– Jag älskar schimpanser. Alla schimpanser jag känner är fantastiska människor, skriver Donald Trump på Twitter.

På Twitter har hånen varit många angående presidentens ursprung. Andra har dock sprungit till presidentens försvar, däribland Curious George, ledare för intresseorganisationen Chimp Lives Matter, som menar att kritiken mot president Trump är ett utslag av strukturell rasism.

– En människa skulle aldrig få den här sortens kritik, trots att det är människor som bär ansvaret för störst antal dödsfall på planeten, säger Curious George.

Innebär konstitutionella problem

Förutom att bli föremål för hån och kritik innebär också presidentens ursprung en hel del konstitutionella problem. Den amerikanska konstitutionen pratar nämligen om människor som folkets främsta företrädare, men ingenstans i konstitutionen står det heller tydligt att en schimpans inte får vara president.

– Det råder väldigt mycket oklarhet i den här frågan som vi kommer behöva gå till botten med, råder det gemensamma uttalandet från domarna i USA:s högsta domstol.