EA släpper TV-spel om regeringsförhandlingarna

Bilder: Wikimedia Commons

GAMING Igår släppte Electronic Arts TV-spelet Ultimate Swede Negotiations till konsolerna Xbox One och Playstation 4, ett spel där uppdraget är att bilda en svensk regering och där karaktärerna man kan välja mellan är ledarna för de svenska riksdagspartierna.

Samtidigt som förhandlingsläget mellan de svenska partierna är fortsatt låst släpps nu ett tv-spel om de svenska regeringsförhandlingarna, där spelaren har som uppdrag att med sin karaktär bilda en regering med ett majoritetsunderlag i riksdagen.

Karaktärerna man kan välja mellan är ledarna för de svenska riksdagspartierna, där varje karaktär har unika egenskaper och sina egna specialattacker. Annie Lööf till exempel har som förmåga att tacka nej till varje form av samarbete samt specialattacken att prata med en så störande småländsk dialekt att alla i närheten måste springa därifrån för att inte deras öron ska trilla av. Gustav Fridolin å sin sida kan godhetssignalera så mycket att det driver folk till vansinne och kalla till sig Muslimska Brödraskapet när det hettar till samtidigt som Stefan Löfvén kan avvärja varje skarpt argument med kommentaren: ”det där är bara käbbel”. Vidare kan Ebba Busch Thor genom en hemlig knapptryckning kalla till sig Jesus medan Jimmie Åkesson kan få Kenth Ekeroth och Erik Almquist att springa in med järnrör när förhandlingarna har strandat. Jimmie Åkesson är annars den svåraste karaktären att spela med då de andra karaktärerna bara vill prata med honom när ingen annan ser på.

Genom hemliga kommandon kan man också låsa upp andra karaktärer i spelet, däribland FI:s partiledare Gita Nabavi vars specialattack är att #metoo:a en annan karaktär som gör att han eller hon förlorar sitt jobb med omedelbar verkan utan rättegång. Utöver henne kan man också låsa upp Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand som har som unik förmåga att mäta skallben med perfekt precision, en förmåga som dock sällan kommer till nytta.

Spelet har direkt efter sin release skjutit upp på försäljningslistorna och gick igår kväll förbi Battlefield 2 som det mesta sålda spelet någonsin på sitt releasedatum. Dock har spelare världen över klagat på att svårighetsnivån är alldeles för hög och att ingen av de andra partiledarna än den man valt verkar vilja samarbeta med någon annan.