Efter abortförbudet: Wallström skickar dödstrupper för att skjuta bebisar i Alabama

Foto: Wikimedia Commons

SVERIGE/USA Efter det nya kontroversiella abortförbudet i Alabama har många röster höjts i motstånd mot denna lag. Utrikesminister Margot Wallström meddelar att Sverige kommer att bidra med aktivt motstånd genom att skicka dödstrupper för att skjuta nyfödda bebisar i delstaten. – Utförandet av övertidsaborter är en del av vår feministiska utrikespolitik, säger Margot Wallström i ett officiellt uttalande för regeringen.

I veckan stiftades en ny kontroversiell lag i den amerikanska delstaten Alabama som förbjöd aborter utom vid speciella fall. Lagen har uppmärksammats världen över och lett till stor vrede, och nu meddelar utrikesminister Margot Wallström att Sverige inte kommer agera passiv motståndare till denna lag, utan planerar att skicka dödspatruller till Alabama för att skjuta bebisar som kompensation för alla oönskade barn som kommer födas.

– Utförandet av övertidsaborter är en del av vår feministiska utrikespolitik, säger Margot Wallström i ett officiellt uttalande för regeringen, som också meddelar att aktionen uppfyller en viktig del av regeringens klimatmål att minska jordens överbefolkning.

Dödspatrullerna kommer bestå av ett specialförband lett av Genusgeneral Linnea Claesson som explicit kommer tränas i bebismördande. Truppernas uniformer kommer enbart bestå av en rosa fittmössa och samtliga soldater kommer utrustas med en 3D-klitoris utskriven av Vänsterpartisten Malin Björk.