Efter avtalet med KD – Bert Karlsson åker på valturné även med FI

Bild: Wikimedia Commons

SVERIGE Igår gick Kristdemokraterna ut med beskedet att skivbolagsdirektören och mediakändisen Bert Karlsson åker på valturné med Ebba Busch Thor i sommar, där han fått uppgiften att agera utfrågare till partiledaren på ett antal valmöten. Men KD blir inte det enda partiet att ta del av musikmogulens tjänster, då det idag blev klart att även Feministiskt Initiativ bokar in Bert Karlsson som utfrågare i sommar. ”Jag fucking älskar brudar”, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

Efter att ha uttalat sig i medier om sin vilja att åka på turné med Ebba Busch Thor i sommar fick skivbolagsdirektören, debattören och den före detta politikern Bert Karlsson igår sin vilja igenom när det blev klart att han får agera utfrågare åt KD:s partiledare på ett antal valmöten i sommar. Nyheten kom som ett överraskande besked för många, men kanske inte lika överraskande som dagens besked, då det står klart att han också kommer att agera utfrågare åt Gudrun Schyman på flera av FI:s valmöten.

– Det ska bli skitkul att samarbeta med FI, jag fucking älskar brudar, säger Karlsson i hans och FI:s gemensamma pressmeddelande.

En som också uttrycker glädje över beskedet är FI:s partiordförande Gudrun Schyman, som tror att Berts närvaro på valmötena kan innebära ett uppsving i opinionssiffrorna.

– Bert är Bert och som vi alla vet sedan länge går det inte att bli mer feminist än honom, jag tror han kommer göra ett alldeles utomordentligt jobb i kampen mot patriarkatet, säger Schyman.

Bert Karlsson ser heller ingen konflikt i sin dubbla uppdrag, då han menar att den ena rollen kommer göra honom bättre på den andra, och vice versa.

– Eftersom både Ebba och Gudrun är babes så har jag ju redan där flertalet liknande frågor att ställa, som till exempel vad dom har för underkläder på sig, hur länge sen det var dom bytte tampong, osv. Ni vet, frågor som väljarna intresserar sig för, säger Karlsson.

Öppnar upp för fler partier

Men Bert Karlssons engagemang säger sig inte sluta där. I pressmeddelandet öppnar han även för att åka på valturné med fler partier, antingen som utfrågare av deras partiledare eller i annan roll.

– Bland annat skulle jag vilja fråga Ulf Kristersson hur han känner inför att vara en glasögonorm, och om Anders Borg vill hänka så har jag gärna en kukmätartävling på scen mot honom. Men det här är inte det enda jag kan göra: jag har också ett partytrick då jag brukar prutta i takt till nationalsången, det gör jag gärna!, säger Bert Karlsson.