Efter katastrofintervjun: Ann Linde tvingas gå om engelskan i mellanstadiet

Bild: Skärmdump Youtube

SVERIGE Förra veckans intervju med tyska Deutsche Welle slutade med en kritikstorm mot utrikesminister Ann Linde där hon bland annat hånades för sin undermåliga engelska. Till följd av den usla prestationen tvingas nu Linde plugga om engelskan i mellanstadiet.

Utrikesminister Ann Linde är i blåsväder. Efter förra veckans katastrofintervju med tyska Deutsche Welle anklagas hon bland annat för att ljuga, vara arrogant och tala engelska som en boomer på All Inclusive-resa. Nu svarar regeringen med att tvinga henne gå om engelskan i mellanstadiet.

– Det är bra om Sveriges utrikesminister åtminstone klarar av läromålen 5:ans engelska. Läromålen för 6:an kan jag förstå är lite svårt men 5:an borde hon ändå klara av, säger statsminister Stefan Löfvén.

Till hösten har Ann Linde placerats med ett gäng femteklassare i Enskede. Där kommer hon äntligen få lära sig när man använder ”is” och ”are”, när man lägger till s till verben samt hur man uttalar ordet ”epidemiologist”. Enligt egen utsago är hon väldigt nervös inför Nationella proven i 5:an som hon hitintills misslyckats med 52 gånger.

 

Om du uppskattar Folkhemseliten får du gärna swisha en slant till oss på 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Om inte det får du gärna sprida Folkhemseliten till vänner och bekanta.