Efter övertagandet av Hammarby: IK Frej byter namn till Haschtomtarna IF

Bild: Montage. Svante Berggren CC BY-SA 4.0

FOTBOLL Efter att verksamheten tagits över Hammarby IF byter nu IK Frej  namn för att stärka sin Bajen-anknytning. Istället för IK Frej kommer klubben framöver att gå under namnet Haschtomtarna IF.

Under vintern tog Hammarby IF över verksamheten hos division 1-klubben IK Frej. Sedan dess har det spekulerats i att klubben ska byta namn för att stärka sin anknytning till Bajen. Nu står det klart att det nya namnet blir ett mycket Bajen-influerat sådant: Haschtomtarna IF.

Ordföranden Anders Berghagen är mycket nöjd med namnet.

– Det här visar att vi är redo att anamma hela Bajen-auran. Det finns ingenting som doftar så mycket Bajen som en haschtomte, säger Berghagen till Folkhemseliten samtidigt som han röker en fet.

Berghagen tillägger att han själv identifierar sig som en haschtomte.

– Jag föredrar en blandning av Kush och Purple Haze, säger Berghagen, och skrattar lite lustigt för sig själv.

I och med namnbytet kommer klubben att byta värvningspolicy till att bara värva erfarna Söderpundare och sliriga haschtomtar. Till nästa säsong har man redan värvat det pundiga Söderslöddret Anton Estby samt den välkände haschtomten August Rydell till laget. Frej Larsson tar över som ny tränare.

Klubben kommer dessutom att förlägga alla sina träningsläger till Amsterdam och utöver det ta in en massa sprutnarkomaner från Björns trädgård på provspel. Vid avbytarbänken kommer det alltid att finnas tillräckligt med munchies och ögondroppar av märket Clear Eyes så att ögonen inte ska se rödsprängda ut.

– Det viktiga är inte att man kan spela fotboll. Det viktiga är att man kan lighta en feting, säger Berghagen, som strax därefter glömmer bort vad vi pratar om.

Ordföranden Berghagen blir sedan mycket paranoid och säger att han måste avsluta intervjun eftersom han känner sig väldigt torr i munnen. Folkhemseliten tar då tillfället i akt och golar ner honom till snuten.

Alla är dock inte positiva till namnbytet. Hammarbys supporterförening Bajen fans tycker mycket illa om att man nu har en farmarklubb som heter Haschtomtarna IF. Detta eftersom det sänder fel signaler.

– Haschtomtarna IF refererar till hasch som är brunt, och precis som fotbollsspelare föredrar jag när gräset är grönt, säger supporterklubbens pressansvarige Kalle Strandberg.

Om du uppskattar Folkhemselitens fejknyheter får du gärna swisha en slant till 123 357 41 00 eller stödja oss på Patreon. Sprid också gärna Folkhemseliten till vänner och bekanta.