Efter segern: Tränare tvingas be om ursäkt för sexuella trakasserier

Källa: Wikipedia

Gårdagens åttondelsfinal i Champions League var en intensiv match mellan klubbarna Atlétlico Madrid och Juventus. Efter en högintensiv kväll lyckades de uruguayanska mittbackarna Gímenez och Godin dundra in två mål, vilket gav Atlético en stor fördel inför returmötet i Turin. Efter att domaren blåste av matchen, valde Atlético Madrids tränare, Diego Pablo Simeone att ta sig för skrevet med båda händerna, samtidigt som han viftade med samma skrev mot publiken. Nu pressar Twitters och Tumblrs VD i Spanien, Carla Iglesias honom, då hon kräver en formell ursäkt för honom.

”Jag hade tagit mig till stadion Wanda Metropolitano för att få avnjuta lite fotboll. Som spanjorska var självklart segern en positiv faktor för mig. Men Simeones beteende är helt klart fullständigt oacceptabelt. Han har nu förstört livet för samtliga 67 193 åskådare som hade tagit sig till Metropolitano. Jag kom ditt för att titta på en boll. Inte två. Jag kräver omgående att Diego ber om ursäkt. Inte till FIFA, inte till UEFA, inte till La Liga, inte till NATO eller FN, utan till alla våra konsumenter på Twitter och Tumblr” säger Iglesias i en exklusiv intervju med Folkhemseliten.

Vår journalist Kerim Hrustanovic hann även med ett samtal med Atléticos förbundskapten, som inte verkade vara särskilt ångerfull:
”Att ta sig för paketet är ett speciellt kulturellt uttryck i mitt hemland Argentina. Det betyder ”jag älskar er, mina supportrar”. Jag tycker att Iglesias är kulturellt okänslig gentemot mina kulturella uttryck. Jag har även försökt lära Griezmann denna målgest, då hans fåniga Fortnite-danser får vår klubb att framstå som ganska töntiga” sade Simeone till Hrustanovic samtidigt som han enligt egen utsago endast rättade till sina mjukisbyxor och tafsade inte på sig själv framför vår utsände journalist.