Efter succén med Svenska Hollywoodfruar – premiär ikväll för Svenska IS-fruar

Källa: Wikimedia Commons

SVERIGE/SYRIEN Efter 12 säsonger med Svenska Hollywoodfruar lanserar nu TV3 en spinoff till tittarsuccén. Svenska IS-fruar, en realityshow och feelgood-serie som kommer följa 5 svenska IS-fruars liv nere i Raqqa, har ikväll premiär på kanalen. – Att det kommer bli en tittarsuccé är helt bombsäkert, säger TV3:s programchef, som föredrar att vara anonym, i ett pressmeddelande.

Efter 12 år av tittarsuccén Svenska Hollywoodfruar är det ikväll premiär på TV3 för Svenska IS-fruar, en spinoff till realityshowen. Programmet följer 5 svenska fruar till IS-krigare i deras vardag nere i Raqqa, där kamerateamet fått förmånen att följa med dem vart de än går i deras tillåtna territorium mellan köket och sovrummet.

– Att det kommer bli en tittarsuccé är helt bombsäkert, säger TV3:s programchef, som föredrar att vara anonym, i ett pressmeddelande.

Programchefen medger att det till en början var svårt att få IS att nappa på idén, men att terrororganisationens PR-byrå, Jihadi Communications AB, till slut övertalade organisationens styrelsegrupp att satsa på idén.

– Till slut insåg väl även dem den enorma potentialen i satsningen och att det i slutändan är jättebra PR för dem, säger programchefen till Folkhemseliten.

Samtliga fruar tillhörde en och samma IS-krigare, Hamid Boomfatti Boom Boom, som förra månaden sprängde sig själv tillsammans med en korvkiosk utanför Blackpool i norra England. Dådet ansågs misslyckat då inga andra än Hamid och 5000 ostekta korvar omkom i attacken, vilket ledde till att Hamid bara fick 71 istället för 72 oskulder när han kom till himlen. Men attacken till trots fick TV3 ett godkännande från Jihadi Communications att sända programmet.

– Vi är förstås väldigt glada över det samtidigt som våra tankar går till Hamid och hans fem fruar som valde att ställa upp i programmet, säger programchefen.

Programchefen bekräftar också för Folkhemseliten att fler samarbeten med IS är på tapeten, däribland ’IS-krigare söker fru’ samt ’IS yngsta mästerkockar’.